Header image

Aanstaande zaterdag Tribute to The Doors in Schiller

AALTEN - Het idee voor een The Doors-tribute werd geboren in mei, toen Mike Visser (drummer van de Backcorner Boogie Band, Living Room Heroes en Steamroller) hoorde dat Doors-toetsenist Ray Manzarek overleed. Mike zelf zou natuurlijk de rol van drummer John Densmore op zich nemen.

Voor hem was het niet zo'n probleem welke muzikanten hij zou moeten vragen: de mensen met wie hij al jaren muzikaal bevriend is: Lawrence Mul (Raw Flowers) als Jim Morrison, Vedran Mircetic (De Staat) als gitarist Robbie Krieger, Matthijs Stronks (Donnerwetter) als Ray Manzarek en Paul Diersen (Raw Flowers) als de één of andere anonieme studiobassist.

Na overleg met café Schiller in Aalten kwam 21 december als enige beschikbare datum naar voren. Deze week repeteerde de band twee keer, en het belooft iets moois te worden, met tweemaal 3 kwartier 'greatest hits' van de band, die in 6 jaar 6 platen maakte.

Te verwachten: Break on Through, Light My Fire, Hello I Love You, Riders on the Storm en noem maar op. Diersen: "Anderhalf uur klassiekers, maar altijd is er The End, dat wel."

Mike mag de dag na 21 december alweer aan de bak: dan debuteert hij bij Schiller's Request, om 21.00 uur met Living Room Heroes (debuut-EP: Head over Heels).Ander nieuws