Header image

Herbestemming monument aan Aaltense Haartsestraat in 3D

AALTEN - Dat moderne techniek verhelderend kan werken bleek maandag 10 februari tijdens de Commissie Cultureel Erfgoed.

Hier kwam de herontwikkeling van het monumentale pand Haartsestraat 34 in Aalten ter sprake. In plaats van geschetste plannen op papier, ontvouwde architect Rinke ter Haar zijn verbouwplannen voor dit pand in een 3D animatie.

In het karakteristieke pand zat tot voor kort de rijwielzaak van Mathe Meinen. De eigenaar is inmiddels gestopt met zijn zaak en heeft plannen om het pand te herontwikkelen. De gedachte is om de winkelbestemming te behouden, maar dan wel in combinatie met nieuwbouwwoningen.

Het pand is echter een gemeentelijk monument en daar mag je niet zomaar wat aan veranderen. Met name de voor- en zijgevel zijn typische karakteristieken waaraan Haartsestraat 34 het predicaat monument te danken heeft. Volgens architect Rinke ter Haar kunnen deze gedeelten van de oudbouw goed worden behouden door middel van herstelwerkzaamheden.

Aan de achterzijde kan dan nieuwbouw worden gerealiseerd. Door middel van een 3D animatie werden de plannen helder in beeld gebracht. Bekijk het op youtube.com.Ander nieuws