Header image

Informatiemiddag over hulpmiddelen zorg thuis in Aalten

AALTEN - Op 27 februari a.s. wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Aalten een informatiemiddag gehouden over hulpmiddelen bij zorg thuis. De bijeenkomst wordt van 13.30 – 16.00 uur gehouden in Activiteiten Centrum De Pol aan de Polstraat 7 in Aalten.

Als u voor een zieke, dementerende of gehandicapte in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt.

U wordt deze middag door een consulent van Medipoint geïnformeerd over domotica. Zij laat u ook voorbeelden hiervan zien. Onder domotica vallen alle denkbare technische hulpmiddelen die eraan kunnen bijdragen dat degene voor wie u zorgt zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen en die voor u de zorg kunnen verlichten. Enkele voorbeelden hiervan zijn een draadloze deurbel met flitsverlichting, handige verlichting met bewegingssensor voor gebruik onder het bed, in de hal, trap of overloop, hulpmiddelen voor het aankleden of een huistelefoon met extra grote toetsen en alarmknop.

Daarnaast is er gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen of informatie uit te wisselen en aan het einde van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om persoonlijk iets met de mantelzorgconsulent te bespreken.

De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel is opgave gewenst, dit kan tot 20 februari door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in Activiteiten Centrum De Pol, Polstraat 7, 7121 DH Aalten en is een initiatief van VIT. Voor meer informatie bel VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of kijk op www.vithulpbijmantelzorg.nlAnder nieuws