Header image

‘Ode aan de Wierdense Revue’ in de Pol in Aalten

AALTEN - De voorstelling van de Ode aan de Wierdense Revue; knipmutsen.nl is razend populair! Tot op heden waren vrijwel alle voorstellingen uitverkocht. Hele generaties op het Twentse platteland zijn opgegroeid met de grappen en grollen van Graads, Dika en Moo: de hoofdrolspelers in de legendarische Wierdense Revue. Tijdens een theatertour wordt deze winter weer een ode gebracht aan dit illustere gezelschap. Op zaterdag 18 januari is de voorstelling te zien in Streektheater De Pol in Aalten om 20:00 uur.

Het gezelschap maakt ook de komende winter weer een rondje langs de schouwburgen in onze regio. Waarbij opvalt dat de Wierdense Revue tot op de dag van vandaag niet alleen in Twente mateloos populair is, maar ook ver daarbuiten. Het gezelschap treedt namelijk ook veelvuldig in het voetlicht in Salland en de Achterhoek. Er is wel een belangrijk verschil met de vroegere Wierdense Revue. De cast bestaat vandaag de dag namelijk uit Gert-Jan Oplaat (Graads), Anita Bolink (Dika) en Alie Schreurs (Moo). De regionaal bekende dialectzanger/entertainer Alwie Kroeze neemt daarnaast een prominente rol in de show voor zijn rekening.

De nieuwe show speelt zich af in de huidige tijd, maar ademt de sfeer van weleer. Met een stevige knipoog dus naar de oude tijd van de Wierdense Revue. Moo wordt 90 jaar en dit wordt groots gevierd. Graads en Dika maken zich al weken zorgen over het cadeau. Na lang wikken en wegen, krijgt Moo uiteindelijk een laptop. Waarmee er een wereld voor haar open gaat. Graads weet ook niet wat hij ziet en samen met zijn buurman ontdekt Graads het Wereld Wijde Web met alle verlokkingen die daar bij horen…

Het was in het seizoen 2011-2012 dat de Wierdense Revue voor het eerst nieuw leven werd ingeblazen. Dat was vervolgens zo’n daverend succes, dat al snel werd besloten dat er een vervolg moest komen. ’'Het smaakte overduidelijk naar meer’', zegt John Weijel van Viking Entertainment, het evenementenbureau dat de productie van de theatertour voor z’n rekening neemt. ’'We kregen honderden reacties vanuit het publiek. ’D’r kump toch wel een vervolg?’, was de standaardvraag’', vertelt Weijel. En dat bleek wel. De premièrevoorstelling, onlangs in De Reggehof in Goor, was in dusdanig rap tempo uitverkocht dat al snel werd besloten tot een extra voorstelling. Die op haar beurt ook binnen de kortste keren tot de laatste plek was bezet.

Oude tijden herleven: authentieke scènes, liedjes en conferences, nieuwe grappen op ‘Wierdense wijze’, oude geluidsopnames en historische filmbeelden, maar ook aandoenlijke anekdotes en geschiedkundige wetenswaardigheden passeren de revue. Kortom: ‘Oalderwets Lachn en Huuln’. Voor meer informatie kan men de website van de Ode aan de Wierdense Revue, www.odeaandewierdenserevue.nl, bezoeken. Kaarten voor de voorstelling op zaterdag 18 januari in Streektheater De Pol in Aalten zijn verkrijgbaar bij www.streektheaterdepol.nlAnder nieuws