Header image

Stichting Rajaundha Children School adopteert kerstboom

AALTEN - Om geld in te zamelen adopteert Stichting Rajaundha Children School de kerstboom van de gemeente Aalten op de Markt in Aalten. De stichting is in 2012 opgericht door Suus Westen uit Lichtenvoorde en Judith Wolsheimer uit Aalten, met als doel een school te bouwen in het dorpje Rajaundha in India. De lichtjes uit de kerstboom worden symbolisch verkocht onder de noemer 'koop een lichtje voor de kinderen in Rajaundha'. Het lichtje symboliseert hiermee de kansen en mogelijkheden die het onderwijs de kinderen van dit kleine dorpje brengt.

Inmiddels, iets meer dan een jaar na de oprichting, zijn er 40 kinderen die het basisonderwijs in het kleine plaatsje Rajaundha volgen; een geweldig resultaat! De school staat er, echter is er nog veel dat moet gebeuren en daarvoor zijn helaas nog onvoldoende financiële middelen. Zo is het van groot belang dat er een sanitaire voorziening komt en ook is het heel belangrijk dat er een omheining om het schoolterrein wordt geplaatst. De kinderen hebben nog geen schooluniformen en uiteraard zijn er terugkerende kosten, zoals de salarissen voor de leraren. De stichting wil meer kinderen van het onderwijs gebruik laten maken, maar om dit doel te bereiken moet de school verder uitgebouwd worden. Ook daar is geld voor nodig.

In de maand december (data: 13, 14, 20, 22 en 23) worden de lichtjes voor € 3,50 per stuk verkocht in de Bredevoortsestraatweg in het centrum van Aalten. Ook kunt u doneren door te storten op rekeningnummer: 61.53.29.322 ten name van St. Rajaundha Children School. Op de website www.rajaundhachildrenschool.nl kunt u volgen hoeveel lichtjes er zijn verkocht.

Koop een lichtje voor de kinderen in Rajaundha Omdat St. Rajaundha Children School een kleine stichting is, worden alle opbrengsten van deze actie geïnvesteerd in de school. St. Rajaundha Children School hoopt op uw bijdrage zodat de kinderen van Rajaundha zich door deze symbolische kerstlichtjes verder kunnen blijven ontwikkelen!Ander nieuws