Header image

Strijktrio concerteert in Sint Joris kerk Bredevoort

BREDEVOORT - Op zondagmiddag 16 februari zal het vijfde concert van dit seizoen in de serie 'Concerten op zondagmiddag' in de Sint Joriskerk van Bredevoort plaatsvinden. Aanvang 15.00 uur. De kerkdeuren zijn open vanaf 14.30 uur.

Ditmaal een optreden van een even getalenteerd als charmant strijktrio gevormd door Annemarie Volten, Nina de Waal, beiden bespelen de viool en Sanne van der Horst op cello. Zij brengen werken ten gehore van Leclair, Boccherini, Vivaldi, Gliere en Borodin.

Violiste Nina de Waal genoot haar opleiding aan de conservatoria van Amsterdam en Sint Petersburg. Ze won prijzen op kamermuziek concoursen in Verona en Aberdeen. Samen met collega muzikant Volten vormt zij het duo 'Wave'. Daarnaast maakt zij deel uit van rockband Black Mustard en de folk-klezmerband Lubov Proshla.

Violiste en altvioliste Anne-Marie Volten studeerde aan het Noord-Nederlands Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium. Daarna vertrok zij naar Wenen om haar klassieke opleiding te voltooien bij Michael Schnitzler en Peter Schuhmayer.

Celliste Sanne van der Horst studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marien van Staalen en voltooide haar masteropleiding bij Harro Ruijsenaars.

De musici geven vooraf een toelichting op het programma en na afloop is er gelegenheid om met hen na te praten onder het genot van een glas wijn of sap. Toegang is gratis. Een vrije gift is welkom.

Meer informatie op de website: www.sintjorisconcerten.nlAnder nieuws