Header image

Woningen in voormalige apotheek Aalten

AALTEN - De BENU-apotheek aan de Kerkstraat 15 Aalten is al vanaf 24 juni 2013 gesloten. Vanaf die datum kan men terecht bij de BENU-apotheek aan de Bredevoortsestraatweg 44 in Aalten. De heer Tuntler is eigenaar van de panden aan de Kerkstraat 13, 15 en 15a in deze plaats en heeft de panden te koop gezet, echter zonder resultaat.

Op dinsdagavond 4 februari kwam in het Ronde tafel Gesprek (RTG) het voorstel ter sprake tot voorbereiding van een herziening van het bestemmingsplan voor deze panden. De heer Tuntler wil op de begane grond, zowel in het pand Kerkstraat 13 als Kerkstraat 15 een woning creƫren. De bovenwoning is reeds een bestaande woning, behorende bij de voormalige apotheek en deze wordt sinds 1 september 2013, sedert 2007, leeg te hebben gestaan weer bewoond. De panden aan de Kerkstraat 13 en 15 horen bij het Kernwinkelgebied en hierop is het bestemmingsplan Aalten Kern 2011 van toepassing. Op deze panden is de bestemming "Centrum-Kernwinkelgebied" van toepassing en daarom wordt bewoning op de begane grond niet toegestaan. Omdat detailhandel in het centrumgebied mede door de economische crisis fors onder druk staat is het te verwachten dat de omvang van het kernwinkelgebied verkleind moet worden. De panden Kerkstraat 13/15/15a hebben nog een vrij authentieke uitstraling, dat niet direct een beeld van een omvangrijke detailhandelsvesting oproept. Het college wil dit karakter behouden en daarom is een woonbestemming op de begane grond denkbaar. Dit deel van de Kerkstraat roept niet de sfeer van een echt levendig en aaneengesloten kernwinkelgebied op, mede door de wijze van inrichting van de verschillende winkels.

Het college is van mening dat aan het centrum van Aalten, gelet op de in het kader van de woonvisie gemaakte afspraken, nog wel enkele woningen toegevoegd kunnen worden. De eigenaar wil op de begane grond ten hoogste twee woningen realiseren. In de RTG vergadering Ruimte vertelde wethouder Ted Kok dat er binnenkort een brede discussie komt over het Kernwinkelgebied. In februari/maart/april 2014 volgt voorbereiding en terinzagelegging van het ontwerp van het ontwerp van het bestemmingsplan. Op 10 juni 2014 volgt vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad.Ander nieuws