Header image

10e Oldtimerdag bij museum Smedekinck

ZELHEM- Liefhebbers van oldtimer tractoren, motoren, werktuigen, enzovoort, kunnen aanstaande zondag 1 oktober hun hart ophalen tijdens de 10de Oldtimerdag bij Museum Smedekinck.


Onderdeel van deze dag is de oldtimertractorenrit door Zelhem en omgeving, die dit jaar ook voor de 10de keer wordt gehouden. De ruim honderd nostalgische voertuigen die aan de tocht deelnemen, vertrekken al ’s morgens om 10 u. en keren ’s middags rond 14.30 u. terug bij het museum. De meeste zijn daar dan nog een  groot deel van de middag van dichtbij te bewonderen. Er is een prachtige route van ca. 40 km uitgezet. Deze loopt van Smedekinck via o.a. Coen Evers aan de Keyenborgseweg (ca. 10.45 u.) naar Bloemenboerderij Groot-Roessink aan de Vordenseweg in Hengelo. Hier is tussen ca. 11.45 en 12.45 u. de middagstop. Daarna gaat het via o.a. Slotboom Tweewielers aan het Kieftendorp in Hengelo (ca. 13.30 u.) weer richting het museum. De route en routekaart zijn op het internet te vinden door in de browser https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2017-115856.html te tikken en op de pagina die dan verschijnt links op "route" of "routekaart" te klikken.

Het museumterrein is vanaf 12.00 tot 17.00 u. geopend voor publiek. Er zijn diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Naast de oldtimer tractoren zijn er o.a. oude motoren, stationaire motoren en oude landbouwwerktuigen te zien. Er zijn demonstraties van oude ambachten, hobbyisten en kunstenaars die hun werk laten zien en er worden streekproducten verkocht. Speciale attractie dit jaar is een lestractor van AOC Doetinchem, waarmee jong en oud onder begeleiding van een instructeur een ritje kunnen maken over het erf van Museum Smedekinck. Deze mogelijkheid is er tot de deelnemers aan de tractorenrit weer terugkeren en de ruimte in beslag nemen.

Net als alle eerste zondagen van de maand, is ook deze 1ste oktober het gehele museum te bezichtigen. In De Stal is een expositie van schilderijen en boetseerwerk van cursisten van De Boerderij in Zelhem te zien. De kruidentuin is ook zeker nog een bezoekje waard.

Voor de inwendige mens zijn er diverse lekkernijen, waaronder bolussen en koffiebroodjes uit de hout gestookte oven, koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar.

De entreeprijs is 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.Ander nieuws