Header image

Achterhoekse Eagles-fans in de herkansing

DOETINCHEM/VECHTA – Een opmerkelijk initiatief van de Duitse horecaman Bernd Leemhuis. Hij haalt zaterdag 28 juni de legendarische band The Eagles naar zijn woonplaats Vechta. Tevens een buitenkansje voor de vele Eagles-fans in de Achterhoek, die het recente optreden in Amsterdam hebben gemist.

Leemhuis verwacht een slordige 20.000 muziekliefhebbers op De Stoppelmarkt. Waarbij hij bovendien veel Nederlandse fans uit de grensstreek verwacht, aangezien Vechta – zeker via de Duitse snelweg – gemakkelijker bereikbaar is dan de Ziggo Dome, waar de Amerikanen onlangs nog live in actie kwamen.

Leemhuis heeft in het verleden al vaker artiesten van wereldfaam naar Vechta gehaald. Whitney Houston, Joe Cocker, Bryan Adams en de Duitse levende legende Peter Maffay. Maar The Eagles stonden nog hoog op zijn verlanglijstje. Toen hij hoorde dat The Eagles Europa weer zouden aandoen, was hij er als de kippen bij om ze te strikken.

,,We zijn er trots op dan het ons is gelukt", vertelt hij. ,,Behalve Duitse Eagles-fans verwachten we een grote toeloop vanuit de Nederlandse grensstreek. Vooral omdat de grote doorbraak voor The Eagles destijds in Nederland begon. En we weten dat er natuurlijk ook nogal wat Eagles-fans zijn die het niet lukte om een kaartje te bemachtigen voor het recente optreden in het Ziggo Dome. Die krijgen nu een herkansing."

De Duitse horecaondernemer lijkt zelfs het Nederlandse wk-speelschema uit zijn hoofd te kennen. Lacht: ,,Nederland wordt gewoon eerste in jullie poule en hoeft dan op 28 juni niet in actie te komen. Dan kunnen jullie dus gewoon met z'n allen deze kant op komen."

De show onlangs in het Ziggo Dome was vooral een reis in de tijd en een feest der herkenning. Want The Eagles kunnen een avondvullende show vullen met louter hits. Met als allerbekendste uiteraard 'Hotel California'.

Nadat de successen aaneen werden geregen, ging de groep uiteindelijk ten onder aan slopende wereldtournees en de tol die drank, drugs en vrouwen eisten. Een reünie was jarenlang een utopie. Tot de muzikale genieën de hoofden weer bijeen staken en met hun tour 'When hell freezes over' weer op pad dingen. Sindsdien volgt de ene 'afscheidstoernee' naar de andere.

Tot groot genoegen, uiteraard, van de miljoenen fans.

Zie ook: www.vechta.deAnder nieuws