Header image

Auto ramt supermarkt in Hengelo

HENGELO - Zondagavond 2 februari heeft een auto het AH-pand aan de Raadhuisstraat in Hengelo geramd. De gevel van het pand liep forse schade op. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden.

Getuigen hoorden rond 21.45 uur een harde klap en zagen vervolgens een auto in het pand staan. De politie werd gewaarschuwd en kwam direct ter plaatse. De politie trof bij de auto drie inzittenden aan. Zij leken ongedeerd te zijn gebleven.

Een 40-jarige man uit Hengelo gaf aan de bestuurder te zijn geweest. Dit werd bevestigd door de getuigenverklaringen. De blaastest op straat toonde aan dat de man teveel gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 625 ug/l blies, bijna drie keer meer dan maximaal is toegestaan. De andere twee inzittenden zijn niet aangehouden maar wel meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Het rijbewijs van de 40-jarige man is ingevorderd en de politie maakte proces-verbaal tegen hem op. De man is na verhoor heengezonden.Ander nieuws