Header image

Brazilianen komen weer naar de Achterhoek!

TERBORG - Vijfvoudig Terborg Toernooi-winnaar Cruzeiro heeft aangegeven ook de aankomende editie weer van de partij te zijn. De sterke Brazilianen wonnen afgelopen jaar voor de vijfde keer het prestigieuze jeugdvoetbaltoernooi. Omdat het de derde opeenvolgende keer was, mocht Cruzeiro de wisselbeker definief meenemen naar Brazlië.

In het verleden werden Cruzeirospelers als Maxwell (Ajax) en doelman Gomes (PSV) ontdekt op het Terborg Toernooi, wat hen de afgelopen jaren vele sportieve hoogtepunten in Europa én lucratieve contracten opleverden.

Ook Atletico Mineiro heeft opnieuw deelname aan het Terborg Toernooi toegezegd. De Braziliaanse club, die voor de zevende keer afreist naar Terborg (tweemalig kampioen), heeft aangegeven weer met hun beste jeugdspelers naar Europa te komen.

‘De organisatie is blij met de deelname van deze populaire Braziliaanse clubs’, geeft woordvoerder Vidal Horjus aan. 'Zij vertegenwoordigen de sterke Zuid-Amerikaanse landen én verschillende voetbalstijlen en doen dat jaarlijks op zeer gepaste wijze. De ploegen zijn zeer geliefd bij ons als organisatie en ook bij het publiek.’

Ook de regionale trots De Graafschap is de aankomende editie van het Terborg Toernooi weer aanwezig. Het team van trainer en oud-profvoetballer Dennis te Braak liet de afgelopen jaren een uitstekende induk achter op het prestigieuze jeugdvoetbaltoernooi.

Eerder wist het organisatieteam van het Terborg Toernooi al de Engelse topclub Tottenham Hotspur en Feyenoord uit Rotterdam vast te leggen voor de 35e editie. 'Tijdens de loting, woensdag 2 april a.s., zullen wij het definitieve deelnemersveld naar de buitenwereld communiceren’, aldus Horjus.

Het Terborg Toernooi heeft vrijdag 30, zaterdag 31 mei én zondag 1 juni plaats op Sportcomplex De Paasberg in Terborg. Info: www.terborgtoernooi.nl.Ander nieuws