Header image

Cartoonwedstrijd van 112: verzin een grappige tekst!

NEDERLAND - Op 11 februari is het de Europese Dag van het internationale alarmnummer 112, voor spoedeisende hulp. Een ludieke cartoonwedstrijd vraagt hier aandacht voor.

Waarom een aparte dag voor een alarmnummer? Uit onderzoek is gebleken dat slechts de helft van de Nederlanders weet dat het gratis te bellen alarmnummer 112 niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere Europese landen gebeld kan worden als het gaat om spoedeisende hulp. Om daar meer bekendheid aan te geven is er dus deze dag én een cartoonwedstrijd.

Striptekenaar Hein de Kort tekende een cartoon die duidelijk maakt dat het alarmnummer ook in andere Europese landen bereikbaar is. Het ministerie van Veiligheid en Justitie nodigt alle Nederlanders uit een bijbehorende grappige tekst te verzinnen. De drie leukste inzendingen worden door de striptekenaar verwerkt in de cartoon, die het ministerie vervolgens inzet om landelijk aandacht te vragen voor 112.

De winnaars krijgen een gesigneerde afdruk van hun eigen strip. Meedoen? Kijk op de Facebookpagina van het ministerie van Veiligheid en Justitie.Ander nieuws