Header image

E-books nu ook te leen in bibliotheken Oost-Achterhoek

ACHTERHOEK - Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft vanaf nu ook E-books te leen. Een nieuwe service voor alle leden met een geldig abonnement. Na registratie op een speciale site, kan men een keuze maken uit meer dan 5.000 E-books.

Dit aantal zal in de komende tijd groeien. Tot en met 31 maart 2014 kan elk bibliotheek lid alle E-books gratis lenen en lezen. Vanaf 1 april kan ervoor gekozen worden om voor titels uit de pluscollectie (de nieuwere boeken) een vergoeding te betalen. Een groot aantal andere titels blijft gratis beschikbaar voor leden. De E-books zijn te downloaden en lezen op een laptop, tablet en smartphone. Een speciale E-reader is dus niet nodig. Het lezen op een tablet middels een app is het eenvoudigst. Een deel van de titels is overigens wel te lezen op een E-reader.

Een E-book kan geleend worden voor een periode van drie weken. Daarna verdwijnt het boek automatisch van het account van de lener. Te laat inleveren is dus niet mogelijk. De uitleentermijn verlengen is niet mogelijk. Wel kan hetzelfde boek na de eerste drie weken opnieuw geleend worden.

Meer informatie is te verkrijgen op de website van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, www.oostachterhoek.nl of in de vestigingen van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.Ander nieuws