Header image

Estinea bedankt vrijwilligers voor inzet

AALTEN/EIBERGEN - Voor de mensen met (verstandelijke) beperking die Estinea begeleidt zijn vrijwilligers van grote waarde. Zij kunnen cliënten helpen met kleine dingen die buiten de directe zorg vallen maar die van groot belang zijn voor het levensgeluk van deze mensen. Vrijwilligers kunnen voor hen echt het verschil maken. Estinea draagt al deze vrijwilligers een warm hart toe. Eén van de manieren hiervoor is de jaarlijkse vrijwilligersavond die deze keer in De Klok in Eibergen plaats vond. Het vormde ook de officiële start van het vrijwilligersplatform.

De jaarlijkse vrijwilligersavond is iedere keer weer een feestje. Het geeft hen gelegenheid om in een ontspannen sfeer ervaringen te delen en om nieuwe contacten op te doen met alle andere vrijwilligers die op andere locaties in de Achterhoek en Twente werkzaam zijn. De bijeenkomst is ook het moment om de jubilarissen in het zonnetje te zetten: vrijwilligers Wijny de Boer , Aly Zweerink-Rouwenhorst, Gerrit Kuiperij en Ineke Toebes ontvingen uit handen van Raad van Bestuur Beatrijs van Riessen een mooie bos bloemen en een cadeaubon van Top-Art voor hun 12,5 jubileum.

Estinea hecht grote waarde aan de inzet van vrijwilligers en zoekt ook altijd naar een goede match. De grote aandacht voor vrijwilligers binnen Estinea werpt ook zijn vruchten af. Naast het grote aantal vrijwilligers dat zich al jarenlang belangeloos inzet, ziet Estinea dat ze inmiddels is doorgegroeid van 250 vrijwilligers in januari 2013, naar 340 vrijwilligers in januari 2014 en 375 vrijwilligers op dit moment.

De avond vormde ook het moment om het vrijwilligersplatform te presenteren. Het is een groep van tien vrijwilligers die actief met Estinea gaat meedenken over hoe de organisatie de vrijwilligers nog beter kan ondersteunen en hoe de communicatie met en tussen hen nog verder verbeterd kan worden. Want duidelijk is dat vrijwilligers met alle veranderingen in de zorg van groot belang blijven voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Samen met de ouders/familie en vrienden en de medewerkers van Estinea vormen vrijwilligers een onmisbare schakel in hun sociale netwerk. Zodat ook zij volop kunnen meedoen in de samenleving, in de gemeente of in de wijk waar ze wonen.

Volgens vrijwilligerscoördinator Joke Klein Wolterink is het belangrijk dat iedere vrijwilliger op de juiste plek terecht komt. “Iemand moet doen wat hij leuk vindt. Helpen bij een belastingaangifte, kleine reparaties uitvoeren in de appartementen, met cliënten op stap: we kunnen iedereen gebruiken maar het werk moet wel bij je passen. Het is namelijk vrijwillig maar niet vrijblijvend. Wanneer je afspraken maakt met een cliënt moet je er ook zijn. Wij vinden een goede match tussen vrijwilliger en cliënt dan ook heel belangrijk en besteden daar veel aandacht aan. Net als aan de begeleiding. De vrijwilligers krijgen wanneer dat van toepassing is een training, de mogelijkheid om een bus rijbewijs te halen et cetera. We streven altijd naar een langdurige relatie.” Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u mailen naar info@estinea.nl of bellen naar 088-4950500.

Estinea ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Ruim 800 medewerkers in de gemeenten Aalten, Berkelland, Doetinchem, Enschede, Hengelo, Oude IJsselstreek, Winterswijk en binnenkort ook in Montferland zetten zich dagelijks in voor circa 1.000 cliënten. Zij werken hierbij nauw samen met ouders, familie, buren en vrijwilligers. Zodat mensen met een (verstandelijke) beperking zo gewoon en zelfstandig mogelijk kunnen wonen, leren en werken.Ander nieuws