Header image

Filmklassieker Casablanca in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

ULFT - Op vrijdag 27 december presenteert het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft de traditionele eindejaarsklassieker Casablanca uit 1942 (Verenigde Staten) van regisseur Michael Curtiz met in de hoofdrollen Humphrey Bogart en Ingrid Bergman.

De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in de door de Vichy-regering van Frankrijk gecontroleerde Marokkaanse stad Casablanca. De verbannen Amerikaan Rick Blaine (Humphrey Bogart) runt een bar in Casablanca. Rick krijgt twee belangrijke douane-papieren in z'n bezit. Als de Nazi Heinrich Strasser (Conrad Veidt) in Casablanca arriveert, doet de plaatselijke agent Louis Renault (Claude Rains) alles om hem te plezieren: zo belooft hij dat hij ervoor zal zorgen dat de Tsjecho-Slowaakse verzetsleider Victor Laszo (Paul Henreid) de stad niet uit zal komen om naar de VS te vluchten. Tot Rick's verrassing arriveert Laszlo in Casablanca met Rick's oude liefde Ilsa Lund (Ingrid Bergman).

Volgens Filmtotaal.nl is Casablanca "Misschien wel de beste film ooit gemaakt".

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis parkeren naast de deur, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige café Het Schaftlokaal. De flyer met alle films voor het seizoen voorjaar 2014 is gratis verkrijgbaar aan de balie van de DRU Cultuurfabriek.

Casablanca, vrijdag (dus NIET op woensdag!) 27 december, 20.00 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft. Een kaartje kost € 6,-- en is verkrijgbaar aan de balie of via de website www.drucultuurfabriek.nl Ruim twee weken later, op woensdag 15 januari, wordt de film “The night train to Lisbon” vertoond.Ander nieuws