Header image

Gemeente sloopt café en viert hierbij feest

ZELHEM - Normaal is het meteen paniek als er een café of restaurant gesloopt wordt tijdens een feestje. Maar slopen is juist het doel van het feestje van de gemeente Bronckhorst.

Ze organiseren een 'slopening' bij café Halfweg. Het café staat op de hoek van de Doetinchemseweg en de Schovenweg in Zelhem. De gemeente heeft, bij hoge uitzondering, het gebouw zelf gekocht. "Om een eind te maken aan het nare straatbeeld" licht de gemeente toe.

IJsbaan

Bij het café ligt ook een ijsbaan. Met de sloop van het vervallen gebouw wil de gemeente in samenwerking met de lokale ijsvereniging hier weer nieuw leven in blazen. 

"De club neemt het beheer en de exploitatie van de ijsbaan op zich en wil op termijn de locatie in eigendom overnemen." Op de plek waar nu het vervallen café staat komt een parkeergelegenheid voor de ijsbaan.

Feestje

Omdat het een ingewikkelde kwestie was en het uiteindelijke doel positief is, viert de gemeente de sloop met een feestje. Iedereen is welkom om de door hunzelfde benoemde 'slopening' bij te wonen.

Wethouder Arno Spekschoor geeft 28 september het startsein voor de sloop. "Het was een ingewikkelde kwestie. We zochten naar een duurzame oplossing voor deze rotte kies in ons landschap en naar mogelijkheden om de ijsbaan te behouden. Normaal is aankoop door ons geen optie. Maar met de plannen die de ijsbaan heeft, konden we dit overwegen. We zijn blij dat Zelhem haar ijsbaan terugkrijgt. We hebben er alle vertrouwen in dat de ijsvereniging, een sterke club met ruim 400 leden, hier een succes van gaat maken."

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws