Header image

GGD Noord- en Oost-Gelderland geeft liefdestips

ACHTERHOEK - Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. Reden voor GGD Noord- en Oost-Gelderland om scholen voor het voortgezet onderwijs te bezoeken met de voorlichtingscampagne ‘Liefdestips’. De GGD geeft liefdestips over seksuele gezondheid, zoals ‘Ook voorzichtig zijn met Valentijn’. De tips zijn terug te vinden op www.ggdnog.nl/liefdestips.

De insteek van de voorlichtingscampagne is ‘liefde is leuk’. Door middel van liefdestips en activiteiten informeert de GGD jongeren op luchtige wijze over het kenbaar maken van wensen en grenzen op het gebied van seksualiteit. In de klassen krijgen jongeren een korte uitleg over het doel van de campagne: jongeren weerbaar maken tegen ongewenst seksueel gedrag. In de grote pauze wordt vervolgens het spel ‘No or Go’ gespeeld. Jongeren ontdekken hierbij hun ‘liefdestype’, zijn ze een Casanova of een afwachter? Dit kunnen zij aan anderen kenbaar maken door een afwasbare tattoo die zij direct kunnen laten zetten. Daarnaast is er een ludieke fotoactie, waarvan de resultaten terug te zien zijn op de Facebookpagina van de GGD. Wanneer jongeren actief deelnemen aan de activiteiten krijgen zij een hartvormige duo plug-in om samen muziek te kunnen luisteren.

Met deze voorlichtingscampagne wil de GGD ook het jongerenspreekuur van Sense onder de aandacht brengen. Jongeren tot en met 24 jaar die behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek kunnen hier terecht met al hun vragen over liefde, seks en relaties. Op de website www.sense.info, staat informatie over de spreekuren bij een GGD bij hen in de buurt. De andere GGD’en uit de regio Oost-Nederland bezoeken diverse VO scholen met vergelijkbare acties.Ander nieuws