Header image

Huntendwarspop; het meest inclusieve festival van Nederland

ULFT - Gewoon naar een popfestival, gewoon genieten van je favoriete muziek en het gezellige sfeertje. Als je een beperking hebt is dat niet zo ‘gewoon’. Bij Huntenpop met Huntendwarspop wel. Maak kennis met het eerste inclusieve popfestival van Nederland.

Op 23 augustus 2014 is iedereen welkom op het inclusieve openluchtfestival Hunten(dwars)pop. Huntendwarspop wil zoveel mogelijk mensen met een beperking (verstandelijk, psychisch, lichamelijk) in de gelegenheid stellen als reguliere bezoekers deel te nemen aan het zomerse Achterhoekse popfestival Huntenpop in Ulft. Daarom heeft men het festival aangepast op een aantal cruciale punten. Zo wordt onder meer Het terrein zo ingericht dat mensen met en zonder een beperking samen kunnen genieten van de muziek, het theater en die unieke festivalsfeer. En Voor mensen met een beperking (en de begeleiding die zij nodig hebben) zijn er entreekaarten voor een lagere prijs.

Doordat Huntendwarspop actief mensen met een beperking uitnodigt naar het festival te komen, zal er een grotere groep mensen met beperking aanwezig zijn, zodat men zich niet alleen en ‘anders’ voelt. Bovendien adviseert Huntendwarspop het management van Huntenpop bij de muziekkeuze. Deels komen de wensen van de verschillende bezoekersgroepen namelijk overeen, deels ook niet.

Voor 2014 staat vast dat onder andere Guus Meeuwis, Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig, Birth of Joy, VandenBerg’s Moonkings, Baskerville, Boom Shakalak Soundsystem, Therapy?, Jett Rebel (de winnaar van de 3FM Serious Talent Award 2014) en Douwe Bob komen optreden.

Je kunt als groep (zorgorganisatie) of individueel kaarten kopen tegen een goedkoper tarief. Neem hiervoor contact op met de organisatie van Huntendwarspop. Je kunt van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer 06 – 122 93 433. Of mailen: dwars@huntendwarspop.nl. Je kunt je ook op de website aanmelden: www.huntendwarspop.nl.Ander nieuws