Header image

Koopplein Oost Gelre op weg naar 1.000.000 pageviews

OOST GELRE - Koopplein.nl, de grootste en gratis lokale marktplaats in Oost Gelre, is hard op weg om nog vóór haar 1e verjaardag de 1 miljoen pageviews te bereiken. De steeds drukker bezochte handelssite behoort hiermee tot één van de snelst groeiende lokale webconcepten in Oost Gelre.

Inwoners van Oost Gelre zijn blijkbaar gebaat bij deze gratis variant van marktplaats. Alles dat op de website te koop wordt aangeboden is daadwerkelijk in Oost Gelre aanwezig en particulieren adverteren er altijd gratis. Rutger Addink, eigenaar van Koopplein Oost Gelre, geeft aan: “Als je iets wilt kopen via Koopplein, dan weet je zeker dat het dicht in de buurt is, namelijk gewoon binnen je eigen gemeente. En dus ook veilig, want binnen Oost Gelre kent iedereen elkaar wel via via. De kans op oplichting via Koopplein is hierdoor nihil.”

Op 1 april 2014 viert Koopplein Oost Gelre haar 1e verjaardag. Rutger verwacht dat de 1 miljoen pageviews (voornamelijk bezoekers uit Oost Gelre) ruim voor deze verjaardag worden behaald. Een hele prestatie voor een nieuw concept dat bij de start 10 maanden geleden geen enkele naamsbekendheid binnen de gemeente had.

Op de website van Koopplein staat ook de visie van het bedrijf weergegeven. Het bedrijf probeert met het concept duurzaamheid te bevorderen door hergebruik van goederen, de veiligheid bij het handelen te vergroten (lokale handel) én door het lokale karakter de lokale economie te stimuleren. “Het geld dat wordt uitgegeven blijft namelijk binnen de gemeente, en gaat niet naar bijvoorbeeld iemand in Arnhem. Op deze manier kan het verkoopbedrag nogmaals lokaal worden uitgegeven.”, licht Rutger toe.

Rond de 1e verjaardag verwacht Rutger met diverse acties te kunnen komen. Ook hierbij zal het stimuleren van de lokale economie als achterliggende gedachte gelden. Nieuws over deze acties wordt gecommuniceerd via de website van Koopplein Oost Gelre: www.koopplein.nl/oostgelreAnder nieuws