Header image

Lochem Live met strakke beats van Jay Jay’s Border Jazzmen

ACHTERHOEK - Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens Lochem Live. Zondagmiddag 23 februari staat de stadslounge van schouwburg Lochem in het teken van de strakke jazzbeats van Jay Jay's Border Jazzmen.

Deze swingende formatie van eigen bodem heeft onder jazzliefhebbers in deze regio eigenlijk geen introductie meer nodig. Voor wie hen nog niet kent is dit een prima gelegenheid voor een eerste kennismaking. De mannen zijn afkomstig uit zowel Twente als de Achterhoek. Hun muziek wordt gekenmerkt door een geheel eigen soepele, swingende stijl. Jazz in een fris jasje.

De strakke beats doen denken aan bekende Engelse jazzbands als Kenny Ball and his Jazzmen en de Chris Barber Band, maar ook invloeden uit de Country en Latin muziek zijn in de stijl van Jay Jay’s aanwezig. Verrassend is de grote rol van de close-harmony-zang, waarmee een breder publiek dan alleen pure jazzminnaars wordt aangesproken.

Van de band zijn tot nu toe vier cd’s verschenen: 'Silverthreads', 'Grenzeloos', 'Heart of my heart' en '10 jaar Jay Jay's Border Jazzmen'.

Lochem Live begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 5,00 euro per stuk. Kijk voor informatie op www.schouwburglochem.nl of www.jazzmen.nlAnder nieuws