Header image

Mathilde Santing en gitarist Maarten van der Grinten in Ulft

ULFT - Zelden waren twee solisten zo aan elkaar gewaagd dan zangeres Mathilde Santing en gitarist Maarten van der Grinten. Beiden al jaren ‘on top of their game’ en geroemd als veelzijdige alleskunners. Het duo is wekelijks te horen in Mathildes radioprogramma. Op vrijdag 14 maart verzorgen ze in de DRU Cultuurfabriek het intieme theaterconcert Duel.

In tegenstelling tot wat de commerciële media ons tegenwoordig willen doen geloven, bestaat er volgens Mathilde Santing niet zoiets als een duel tussen muzikanten. De kern van muziek zit in chemie tussen beiden. Mathilde: “Muziek is als de liefde. Je beleeft het alleen of samen, maar nooit met als doel de ander te ondermijnen.” De avond wordt geïnspireerd door de strijd met innerlijke vijanden. Het draait bij dit duel om de soms tegengestelde opties in het leven: vormen of volgen, zwijgen of biechten, opbranden of sparen, oprechtheid of manipulatie, ontkenning of spijt.

Mathilde Santing verwierf in 1981 landelijke bekendheid door haar optredens in het televisieprogramma ‘Sonja op Maandag’ van Sonja Barend. Ze was de eerste artiest die De Popprijs op Noorderslag in Groningen won. In 2002 mocht ze een Edison in de categorie Beste Zangeres in ontvangst nemen. Maarten van der Grinten is jazzgitarist en componist. Hij is onder andere bekend van de bands DIG d’DIZ en Dirindi, als duo met Jesse van Ruller en in het Van der Grinten – Herman Quartet met Benjamin Herman.

De voorstelling Duel van Mathilde Santing en Maarten van der Grinten vindt plaats op vrijdag 14 maart 2014 om 20:00 uur in de Rabobankzaal van de DRU Cultuurfabriek. Tickets zijn voor € 20,00 verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via tel. 0315 – 714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.Ander nieuws