Header image

Met spoed opvang gezocht voor 10 schuwe katten

DOETINCHEM - Dierenbescherming OverGelder doet een dringend beroep aan dierenvrienden die in het bezit zijn van een buitenplaats, zoals een manege, boerderij of andere locatie in een buitengebied, waar met spoed enkele schuwe katten geplaatst kunnen worden. Deze katten leven bij een boerderij in de regio Doetinchem waar ze zich, met behulp van bijvoeding, goed konden redden. Onlangs sloeg het noodlot toe en is de boerderij afgebrand. Ze moeten dus zo snel mogelijk weg, maar kunnen nergens heen!

Dierenasiel de Kuipershoek heeft 2 grote buiten rennen om schuwe katten -die vaak in het wild zijn geboren, niet gewend zijn aan mensen en niet binnen gehouden kunnen worden- tijdelijk in noodsituaties op te vangen. De realiteit is echter dat de afgelopen periode meer schuwe katten zijn binnenkomen dan geplaatst en dat deze rennen vol zitten.

Nogmaals, de nood is erg hoog! Mocht u over een buitenplaats beschikken in de omgeving van Doetinchem e.o. en 2 of meer schuwe katten een plek kunnen bieden, neem dan contact op met Lisette van Dijck, tel. 06-53366652. Al deze schuwe katten zijn of worden ‘geholpen’ en kunnen dus niet meer voor nageslacht zorgen. U krijgt ze bovendien gratis. Met toezicht en wat bijvoeren kunnen deze “muizenvangers” qua karakter gewoon zichzelf zijn en krijgen ze op deze manier een 2e kans. Dierenbescherming OverGelder hoopt op veel reacties!Ander nieuws