Header image

Midwinterhoornwandeling door omgeving Museum Smedekinck

ZELHEM – Ook dit jaar heeft Museum Smedekinck, in samenwerking met Midwinterhoorngroep d'Olde Roop, weer een midwinterhoornwandeling door het prachtige coulissenlandschap rondom Zelhem georganiseerd. Deze vindt plaats op zondag 22 december. Start en finish zijn bij het museum. De Schure van het museum is van 13.00 tot 16.30 uur geopend. Starten kan tussen 13.30 en 14.30 uur.

De wandelaars hebben de keuze uit vier routes. Basis is de Meeneroute. Alleen daarlangs staan midwinterhoornblazers, op vijf plaatsen, in groepen van vier. De wandelaars lopen deze route helemaal (5 km) of een gedeelte ervan (3 km). Wie voor 7,5 of 10 km kiest, loopt na de Meeneroute nog een andere route geheel of gedeeltelijk. Deelname is gratis. Een routebeschrijving, inclusief een tegoedbon voor een glas glühwein na de wandeling, kost 1 euro. Alleen De Schure van het museum is deze middag geopend. En op het museumterrein staan tenten. Alles is vrij toegankelijk. In De Schure demonstreren leden van d'Olde Roop hoe je een midwinterhoorn maakt en buiten wordt erop geblazen . In de tenten worden wafels, kniepertjes en hamburgers gebakken en glühwein en warme chocolademelk geschonken. Ook is er erwtensoep te koop. Vuurkorven op het museumterrein en sfeervolle kerstmuziek maken het napraten na de wandeling extra gezellig.

Museum Smedekinck Pluimersdijk 5 7021 HW Zelhem

Op tweede kerstdag, tussen 13.30 en 15.30 uur, is er een midwinterhoornwandeling rondom Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Hier zijn ook de start en finish. Langs de route, die circa 4 km lang is, staan op vijf plaatsen midwinterhoornblazers van d'Olde Roop. Op deze plekken staan ook vuurkorven, waarbij de wandelaars zich even kunnen warmen. Ook bij het kasteel staan een aantal midwinterhoornblazers. In de bijgebouwen van het kasteel is een levende kerststal te bewonderen en is ook glüwein en erwtensoep te koop. Deelname is gratis. Parkeren kost 2 euro.

Kasteel Slangenburg Kasteellaan 6 7004 JK DoetinchemAnder nieuws