Header image

Nazomerconcert met Berkelzangers bij museum Smedekinck

ZELHEM-Het Nazomerconcert bij Museum Smedekinck vindt dit jaar plaats op zondag 3 september aanstaande. Het wordt verzorgd door mannenkoor De Berkelzangers uit Borculo. Het concert begint om 14.30 uur, maar De Schure – waarin het concert plaatsvindt – is al vanaf 14.00 uur geopend.

Mannenkoor De Berkelzangers, o.l.v. Lodewijk van Houwelingen, werd in 1996 opgericht en telt op het moment ruim 40 leden. Het koor heeft een eigen combo, wat het extra aantrekkelijk maakt om naar te luisteren en te kijken. De Berkelzangers staan niet alleen vanwege hun muzikale kwaliteiten, maar ook om hun enthousiasme en gevarieerde repertoire bekend. Op het repertoire staan vele stijlen, zoals onder andere Caribbean, Egerländer, zeemansliederen en pop. Er worden zowel liedjes om naar te luisteren als meezingers ten gehore gebracht. De talen waarin gezongen wordt zijn Nederlands, Duits, Engels en het Achterhoeks dialect.

In de ruim twintig jaar van hun bestaan traden De Berkelzangers al vele malen met succes op in binnen- en buitenland. Het eerstvolgende optreden is aanstaande zondag bij Museum Smedekinck. Het concert duurt tot circa 17.00 uur. Er zijn twee pauzes.

De entree is 4 euro, ook voor leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem.

In De Schure zijn naast koffie, thee en diverse andere dranken, ook versgebakken wafels verkrijgbaar.Ander nieuws