Header image

Nieuwe vrijwilligers voor Yunio Home Start

ACHTERHOEK - 28 november jl. hebben 12 enthousiaste, nieuwe vrijwilligers de voorbereidende cursus voor Yunio Home Start afgesloten. Eigen levenservaring en kwaliteiten zijn de basis voor het vrijwilligerswerk. In het kader van deskundigheidsbevordering waren alle vrijwilligers van Home Start Achterhoek en Lochem uitgenodigd voor deze cursus.

Eén van de gastsprekers tijdens de cursus was Bart van Campen, orthopedagoog en als onderwijsadviseur en groepstrainer verbonden aan de Saxion Hogescholen. Met de inspirerende presentatie Opvoeden is een kunst nam Bart iedereen mee op een bijzondere “treinreis” in woord en beeld. Hij benadrukte dat het een voorrecht moet zijn om bij een halte op te stappen in de levenstrein van het kind. Warme pedagogische handen te bieden, bij het vallen en opstaan gedurende die reis. Dat daar mooie, maar ook lastige momenten ontstaan. Hoe leerbaar een kind is en dat het van belang is dat ouders en opvoeders zich dat realiseren. Zo komt een kind met de juiste bagage aan op zijn bestemming.

Het sloot prachtig aan bij de filosofie van Home Start die zegt dat als je jonge kinderen wilt steunen, je hun ouders moet steunen. Soms hebben ouders het een periode moeilijk. Een vrijwilliger kan hen dan helpen om het zelfvertrouwen te vergroten, sociale relaties te versterken en weer verder te gaan op eigen kracht.

Met de extra bagage van Opvoeden is een kunst heeft de nieuwe groep zin om te beginnen! Op www.yunio.nl en www.home-start.nl staat meer informatie voor wie geïnteresseerd is en een periode kan ondersteunen als Home Start vrijwilliger. Ook ouders die behoefte hebben aan iemand een poosje kan ondersteunen, kunnen hier terecht voor meer informatie. Wie geïnteresseerd is in meer informatie over Bart van Campen kan kijken op www.bartvancampen.nl.Ander nieuws