Header image

Opentuinen weekend in Barchem en Ruurlo 5 en 6 juli 2014.

RUURLO/BARCHEM - Een viertal tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem hebben de koppen bij elkaar gestoken en stellen hun tuin open voor tuinliefhebbers, het zijn 4 totaal verschillende tuinen. Wees welkom in onze tuinen op 5 en 6 juli van 10 tot 17.00 uur.

Allemaal hele mooie tuinen, die ieder weer een ander kijk op tuinieren geeft. De tuinen zijn op redelijke afstand van elkaar dus het is mogelijk om het per fiets te doen .( tuin “Bannink”en tuin “D”n Uuthook” liggen 12km uit elkaar.” De Krosenbrink” en” Hof te Ruurlo” liggen daar tussen in. Maar het tuinieren gaat allemaal niet vanzelf, de Krosenbrink heeft last van konijnen in de tuin, d'n Uuthook heeft last van een reebok die helpt snoeien. De “Hof te Ruurlo” heeft last van slakken die zich te goed proberen te doen aan de Hosta's en Dahlia's. Het is hoogzomer, dus is er veel te zien in deze tuinen. “D’n Uuthook” ligt in het buitengebied van Ruurlo aan de Morsdijk. De tuin is 4000 m² groot en bestaat uit grasvelden die door kleurrijke borders worden omringd. Er zijn 2 folievijvers en een natuurvijver aangelegd. Door de hele tuin zijn zitjes aanwezig waar u van de tuin kunt genieten. Deze tuin heeft enkele weken terug de tweede prijs gewonnen voor de mooiste tuin in het buitengebied van Berkelland en Haaksbergen. d'n Uuthook, Benny en Diny Schepers, Morsdijk 9, 7261 RX Ruurlo www.dnuuthook.nl Entree: €3,50 p.p. inclusief koffie of thee.

De 600 m² grote tuin is een cottage-achtige sfeer-volle tuin met verrassende planten combinaties . De tuin is nog maar 5 jaar oud. Veel leuke decoratieve hoekjes met alledaagse en bijzondere één-jarigen.

Fam. Bannink Lochemseweg 6, 7244 AB Barchem Entree: vrije gift . Koffie en thee verkrijgbaar.

De 3500m² grote tuin in het buitengebied van Barchem, is een tuin met veel verrassingen. Er is o.a. een natuurlijke vijver, een strakke koi-karper vijver, veel zitjes, doorkijkjes en leuke hoekjes. De bloemenborders zijn weelderig met mooie kleurcombinaties. In de tuin wordt volop geëxperimenteerd met bijzondere één-jarigen, vaste planten, heesters en bomen. Dit zorgt voor verrassende combinaties en inzichten. De tuin wordt door 3 generaties onderhouden.

“De Krosenbrink”, Lenderiet 8, 7244 NX Barchem 0573 441182 info@dekrosenbrink.nl www.dekrosenbrink.nl Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar. Verkoop van planten.

De tuin is 1100 m², en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin waaronder 430 verschillende soorten hosta’s. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, o.a. de hosta’s, staan in potten (ongeveer 600 !) zodat er leuk mee geschoven kan worden . Ook is er een vijver en zijn terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken

“Hof te Ruurlo” Naast de molen Agneta. Borculoseweg 40 7261 BK Ruurlo www.hofteruurlo.nl Entree: gratis. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor: rolstoel, rollator, kinderwagen etc. Honden niet toegestaan.

Alle tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uurAnder nieuws