Header image

Programma Achterhoekse Band Competitie 2014 bekend

ULFT - Uit een recordaantal van zevenenzeventig (!!) inzendingen zijn veertien acts geselecteerd voor de twee halve finales op vrijdag 21 maart en vrijdag 18 april in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek te Ulft. De Achterhoekse Band Competitie is een gezamenlijk initiatief van de DRU Cultuurfabriek en de Stichting Huntenpop Belangen en heeft als doelstelling om bands een kans te geven zich in de kijker te spelen. Het prijzenpakket voor dit jaar bestaat o.a. uit: twee podiumplekken op Huntenpop, studiotijd bij de Silvox Studios, 500 full color bedrukte cd’s met artwork beschikbaar gesteld door De CD Perserij en een professionele fotoshoot met Valentijn Tempels.

Tijdens de eerste halve finale op vrijdagavond 21 maart zullen de volgende zeven acts aantreden: I AM BLAZING LIGHTS, YELLOW SUITCASE, SKANDAAL, THE NEW, BURNING PARIS, STEREOTYPE, MOONRADIO

Tijdens de tweede halve finale op vrijdagavond 18 april is de beurt aan de volgende bands: DEANMOORE, EL JANDO, JACKIE PLEASE, CAPTAIN ORTEGA, SOUNDCRAVE, THE ARON & FLORIAN BEVELANDER BANDEXPERIENCE, MYSTIC GEMINI

Ook dit jaar heeft het publiek een belangrijke rol. Iedere bezoeker zal bij de ingang een stembiljet ontvangen welke, na het zien van de laatste band, weer ingeleverd dient te worden. Naast twee, door de jury gekozen winnaars, zal er zodoende tevens een publiekswinnaar naar de grande finale gaan op 16 mei. Daarnaast bestaat ook nog de mogelijkheid dat de jury, na het zien van alle veertien bands, een wild card voor de finale toewijst aan één van de deelnemers.

Locatie: DRU Cultuurfabriek te Ulft. De entree is helemaal gratis! Zaal open: 20.00 uur Aanvang: 20.30 uur. Presentatie: Wim Koens Jury: Vedran Mircetic (De Staat), Gijs Haccou (programmeur DRU Cultuurfabriek), Bert Messing (programmeur Huntenpop), Gijs Wilbrink (Tenement Kids)

www.facebook.com/AchterhoekseBandCompetitieAnder nieuws