Header image

Start nieuwe schrijfcursus Poëzie in Vorden

VORDEN - 'Gewone woorden, bijzondere regels' is de titel van de nieuwe schrijfcursus Poëzie die dinsdag 11 maart van start gaat in de Openbare Bibliotheek West-Achterhoek te Vorden.

In deze cursus wordt gespeeld met woorden en betekenissen. Het ene woord roept het andere op. Door het spelen met de taal gaat de cursist in gedachten op avontuur. Door het doen van allerlei korte schrijfopdrachten ontstaan woorden en regels waarmee een aansprekend gedicht kan worden geschreven.

Er is aandacht voor het gebruik van poëtische technieken zoals beeldspraak, enjambement, ritme en diverse vormen van rijm. Ook het luisteren naar elkaars gedichten is leuk en leerzaam. De opdrachten vormen een inspiratiebron om thuis verder te schrijven. Iedereen die van poëzie houdt, iedereen die graag gedichten schrijft of het eens wil proberen is welkom.

Docent is Desi Leijnen. Zij is sinds 1993 als schrijfdocent werkzaam voor Volksuniversiteit Enschede, Creatief Centrum Goor en in de Achterhoek.

De cursus wordt gegeven in een cyclus van vijf tweewekelijkse lessen en kost € 135 per deelnemer, exclusief materiaalkosten. Aanmelden kan vóór 28 februari. Iedere cursusavond duurt van 19.45 uur tot 22.00 uur.

Aanmelden kan per mail: harry@boogiewoogie.nl of kijk voor het postadres op: www.boogiewoogie.nlAnder nieuws