Header image

Tristan Hoffman Challenge

OOST GELRE - Drie jonge deelnemers met een beperking bedwingen samen met 139 andere enthousiastelingen op vrijdag 27 juni de Passo di Gavia.

Vijf jaar geleden is het allemaal begonnen. De eerste Tristan Hoffman Challenge in de Italiaanse Alpen. Inmiddels is de uitdaging voor het goede doel een groot succes en niet meer weg te denken in de Achterhoek en buiten de regio. Maar liefst 142 wielrenners, wandelaars en hardlopers beklimmen op vrijdag 27 juni de Passo di Gavia voor het goede doel Kanjers voor Kanjers. Onder hen zijn drie jonge deelnemers met een beperking die met hulp van een ouder deze immense berg gaan beklimmen. Het belooft een onvergetelijke vijfde editie van de Tristan Hoffman Challenge te worden!

Vrijdag 27 juni is het eerste lustrum een feit. Doel van de Challenge is tweeledig. Allereerst fietsend, wandelend of hardlopend een berg van formaat beklimmen. Een uitdaging die simpel lijkt, maar die heel veel noeste trainingsarbeid vraagt. Daarnaast is het doel van de Challenge om geld in te zamelen voor Kanjers voor Kanjers. Elke deelnemer neemt in zijn spreekwoordelijke rugzak een bedrag van minstens 500 euro mee bergop. Van de opbrengst van de Challenge, vorig jaar ruim 92.000 euro, worden door de Kanjers projecten gesteund die het kinderen mogelijk maken om te spelen en te sporten.

Dit jaar neemt een recordaantal van 142 sporters deel aan de Tristan Hoffman Challenge. Ze worden aangemoedigd door vele meereizende supporters en de organiserende kerngroep. Het strijdtoneel van de Challenge ligt dit jaar in de Italiaanse Alpen. Hier beklimmen de deelnemers de imposante Passo di Gavia hardlopend, wandelend of fietsend. “De kerngroep van de Challenge heeft een prachtige berg uitgekozen voor deze speciale editie van de Challenge”, vertelt Tristan Hoffman, oud-profrenner en naamgever van de Challenge. Tristan kent de berg en weet wat de deelnemers aan de Challenge te wachten staat. “De Gavia maakte dit jaar nog deel uit van Giro d’Italia en zorgde weer voor een enorm spektakel. Een prachtige klim voor ons lustrum.”

Het lustrum van de Tristan Hoffman Challenge wordt extra bijzonder door de deelname van Melle, Mees en Noah. Drie kinderen met een beperking die zelf niet in staat zijn om te sporten. Voor deze vijfde editie heeft de kerngroep de handen ineengeslagen met de Lighthouse Foundation om deze drie captains de mogelijkheid te bieden om mee te doen. Melle, Mees en Noah doen dit samen met hun angel, een sporter die hun naar de top van de Gavia begeleidt. Kijk voor meer informatie op www.lighthousesportsfoundation.nl

Net als voorgaande jaren is de totale opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Met het, door de deelnemers, ingezamelde geld worden tal van projecten voor kinderen met een beperking gerealiseerd. Kerngroeplid Sabine Hoitink vertelt enthousiast over de voorlopige tussenstand: “De teller staat nu op ruim 78.000 euro. En dat gaat nog meer worden. Geweldig om te zien is dat elke deelnemer op zijn eigen manier sponsorgeld verzamelt. Sommige deelnemers gaan schminken tegen betaling, anderen organiseren feesten. Zelfs Bennie Jolink van Normaal heeft zijn steun gegeven. Super allemaal!”

Op vrijdag 27 juni beginnen de 142 sporters al vroeg aan de Tristan Hoffman Challenge. Volg de Challenge via de website www.tristanhoffmanchallenge.nl, facebook en twitter. Tijdens de Challenge worden door Rik Wamelink video-opnames gemaakt, die later op de website te zien zijn.Ander nieuws