Header image

Zorgorganisatie Winterswijk sluit plotseling

WINTERSWIJK - Zorgorganisatie De Zorgconsulent in Winterswijk is plotseling gesloten.Onder de zorginstelling vielen 80 cliënten en 30 medewerkers. Andere zorgverleners zijn nu druk aan het overleggen over een eventuele overname. Dat zegt de directeur van zorginstelling Cumulus Home uit Amsterdam. Deze instelling neemt waarschijnlijk de cliënten in de Randstad over. 

 

Het personeel heeft een mail van de directeur gekregen dat hij het salaris niet meer kan betalen en faillissement gaat aanvragen. Onder de medewerkers vallen persoonlijk begeleiders, pedagogische medewerkers (orthopedagoog, psycholoog), buddymoeders, medewerkers van de facilitaire dienst, administratief en financieel medewerkers, begeleiders van de dagbesteding, en medewerkers van het cliëntenbureau.

 

De Zorgconsulent begeleidt en huisvest jongvolwassenen met een lichte verstandelijke handicap in de Achterhoek, de regio Arnhem-Nijmegen en plekken buiten de provincie. In september 2017 was de Inspectie voor de Gezondheidszorg kritisch over de geleverde zorg en noemde die 'risicovol', onder meer omdat de cliënten te weinig begeleiders in hun directe omgeving hadden. De directie verzekerde toen dat de problemen werden opgelost.

 

Door onze mediapartner Omroep Gelderland.Ander nieuws