Header image

D.O.E.K. brengt een goeroe naar Beltrum

BELTRUM - Toneelgroep D.O.E.K. uit Beltrum levert dit jaar weer een verrassende klucht af met 'Pension van Lichte Zeden', geschreven door Carl Slotboom. De regie is in handen van Robert Rinders.

In het eerste bedrijf worden de verhaallijnen uitgezet en de personages voorgesteld. Vanaf het tweede bedrijf krijgt het stuk vaart. Het enthousiasme straalt er bij de acteurs van af en hilarische momenten volgen elkaar op. Dit alles in een door de eigen leden prachtig vormgegeven decor met wierookstokjes op het dressoir, boeddha’s aan de muur en een divan midden op het toneel. Zweverigheid ten top.

Het stuk zelf is echter helemaal niet zweverig. Daar zijn de tijdelijke pensioneigenaren veel te nuchter voor. De wat strenge Betty, gespeeld door Edith Abbink, denkt de touwtjes binnen het pension stevig in handen te hebben, maar heeft steeds minder vat op de Al Bundy-achtige Cor, een rol voor Koen Dute. Dit personage dat liever lui is dan moe, transformeert in een goeroe die gespecialiseerd is in massages en handoplegging. Er ontstaan diverse liefdesrelaties en moederskindje Joep, vertolkt door Ronnie te Woerd, steelt de show met zijn maniertjes en zijn in nevelen gehulde uitspraken.

Er zijn nog kaarten te koop voor de voorstelling op vrijdag 7 februari, aanvang om 20.00 uur en zondag 9 februari, aanvang om 14.30 uur. Beiden te zien in zalencentrum Dute te Beltrum. Meer informatie is te vinden op: www.toneelgroepdoek.nl

Recensie door: Henk de JongAnder nieuws