Header image

Duo aangehouden voor diefstal na babbeltruc

BORCULO - De politie heeft op woensdagmiddag 19 februari twee vrouwen uit Lelystad aangehouden. Zij hadden zich met een smoesje bij een vrouw aan de Burgemeester van Weliestraat naar binnen gepraat en daarbij sieraden buit gemaakt.

De vrouw kreeg omstreeks 13.30 uur een vrouw aan de deur die zich in gebrekkig Nederlands naar binnen praatte. Er zou iets met de waterleiding zijn en de bewoonster vergat vervolgens de voordeur dicht te doen.

De vrouw bleef zich opdringerig opstellen en rende op een gegeven moment weg. Gezien werd dat zij met nog een vrouw in een auto stapte. Toen zij weg was, bleek de slaapkamer doorzocht en miste de bewoonster enkele sieraden. Gelukkig had men een deel van het kenteken genoteerd en werd de politie gebeld.

De gegevens van de auto en het signalement van de vrouwen werden aan de surveillance-eenheden doorgegeven. Op een gegeven moment werd de auto onder Zutphen gesignaleerd en tot stoppen gedwongen.

In de auto zaten twee vrouwen uit Lelystad (23 en 44 jaar) en zij zijn ingesloten voor verhoor. Bij hen werden wel sieraden aangetroffen, maar het is nog niet duidelijk of zij van de gedupeerde Borculose zijn. De politie onderzoekt of zij verantwoordelijk zijn voor meer van dergelijke insluipingen in de Achterhoek.Ander nieuws