Header image

Alle brandweerwagens de straat op in Doetinnchem

DOETINCHEM - Het is u vast niet ontgaan; de brandweerpost van Doetinchem gaat verhuizen. Aan de Stokhorstweg is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe brandweerkazerne. Op maandag 23 december worden om 10.30 uur alle brandweervoertuigen in één keer naar hun nieuwe onderkomen verhuisd.

Je ziet niet elke dag alle voertuigen van één brandweerpost tegelijk de straat op gaan. Er worden twee tankautospuiten verhuisd, maar ook een hulpverleningsvoertuig, een hoogwerker, een slangenwagen, diverse haakarm-voertuigen en meerdere kleine brandweerauto’s. Wij kunnen ons voorstellen dat het leuk is om even te komen kijken als alle auto’s onderweg zijn. De voertuigen vertrekken rond 10.30 uur vanaf de oude kazerne aan de C. Missetstraat, en rijden via de Spinbaan, Terborgseweg, IJsselkade, Gaswal en de Europaweg naar de nieuwe kazerne aan de Stokhorstweg.

Tijdens de verhuizing van de voertuigen op 23 december is er geen gelegenheid om de voertuigen of de nieuwe kazerne uitgebreid van dichtbij te bekijken. Wel wordt er in het voorjaar een open dag georganiseerd voor iedereen die graag de locatie, en alles wat daarbij hoort, een keer van dichtbij wil zien. Op die dag is er veel gelegenheid om alles te zien, en wordt er natuurlijk ook uitgebreid uitleg gegeven bij de nieuwe faciliteiten en alle voertuigen. De precieze datum wordt o.a. bekend gemaakt in een speciale krant die medio maart huis aan huis in Doetinchem wordt verspreid.

Meer informatie over Brandweer Achterhoek West en de nieuwbouw vindt u op www.brandweerachterhoekwest.nlAnder nieuws