Header image

Bluesdienst in het Metzo College

DOETINCHEM - Wat hebben bluesgrootheden als Eric Clapton, the Rolling Stones, Fred McDowell, Ben E King, Darrel Mansfield en Curtis Mayfield met elkaar gemeen? Dat hun muziek zondag 15 december voorbij komt tijdens een speciale bluesdienst in het Metzo College in Doetinchem. Medewerking wordt verleend door de Baptist Brothers Blues Band, een gelegenheidsformatie met topmuzikanten die weten wat de blues is. De dienst wordt georganiseerd door de Baptistengemeente Doetinchem.

De bluesdienst heeft als thema ‘Standing at the Crossroads’. De blues en God, het lijkt een vreemde combinatie, maar niets is minder waar. Spreker Gerco Mons staat deze ochtend stil bij de betekenis van de blues in het (geloofs)leven van vandaag de dag. Hij gebruikt daarbij muziek en teksten van gitaargrootmeester Roy Buchanan en koning David. Vertwijfeling, pijn, verdriet, liefdeloosheid, wanhoop en veroordeling; het zijn gevoelens die meespelen in de blues, en heel herkenbaar kunnen zijn in ons leven. Maar wat moeten we ermee? Wat zou God hierin kunnen betekenen? Is er hoop? Vragen die door Mons op een persoonlijke wijze besproken worden.

Om het bij de blues te houden: We are standing at the crossroads, what’s next? Iedereen is welkom. Na afloop van het bluesevenement kan er onder het genot van een bak koffie nagepraat worden.

De bluesdienst wordt gehouden op zondagochtend 15 december. In het Metzo College aan de Maria Montessoristraat 5 te Doetinchem Inloop vanaf 10 uur, aanvang 10.15 uur. www.baptistendoetinchem.nl

De band bestaat uit: Dennis van der Molen (piano), Danny Maaskamp (gitaar), Eddy van der Veen (bas) en Chesron Tetelepta (drums).Ander nieuws