Header image

‘Bouw een eigen trein’ in Doetinchem

DOETINCHEM - Naast te tentoonstelling ‘Stoom op Schaal’ organiseert het museum van donderdag 2 t/m zondag 5 januari de wedstrijd ‘Bouw een eigen trein, naar jouw eigen idee’ voor kleine enthousiastelingen.

Het museum heeft voor circa 50 kinderen bouwstenen laten komen, waarmee zij werkstukken kunnen maken. Kinderen, in de leeftijd tot 13 jaar, worden uitgenodigd naar het museum te komen. Deelnemers aan de wedstrijd hebben gratis toegang tot het museum, zij gaan in de slag om het bouwen van het meest creatieve treinstel van 2014. Het materiaal wordt door het museum ter beschikking gesteld.

Vrijwilligers houden toezicht en zullen de kinderen waar nodig bijstaan. Kinderen jonger dan 7 jaar dienen onder begeleiding te komen. Begeleiders betalen 5 euro, en als een kind lekker bezig is, een goed moment om het museum te bezichtigen. NB. De tentoonstelling ‘Stoom op Schaal’ is nog tot eind januari te bezoeken.

De resultaten van kleine ingenieurs worden geëxposeerd in het museum. Een deskundige jury zal de bouwwerken beoordelen.

Opgave van deelname is noodzakelijk en kan telefonisch bij het museum. Er zijn vier wedstrijddagen en deze worden gehouden op: donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 januari van 13.00u tot 16.30u. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 11 januari 2014 om 15.00 uur in het OVMAnder nieuws