Header image

Diverse bekeuringen tijdens verkeerscontrole in Doetinchem

DOETINCHEM - Op dinsdag 4 december hield de politie samen met diverse instanties een grote verkeerscontrole in Doetinchem. Er werden 55 bekeuringen uitgeschreven en de Belastingdienst inde 22.000 euro aan openstaande vorderingen.

De controle werd in het centrum en de toegangsroutes naar Doetinchem gehouden. Passanten werden onder andere door motorrijders naar de Varkensweide begeleid.

Hier werden de voertuigen door agenten en controleurs van de politie, de Rijksdienst Wegverkeer, de Belastingdienst en de wegenwacht gecontroleerd. Ook was er een speciaal BOB-team aanwezig om aandacht te vragen voor het rijden zonder alcohol.

Bij de blaastesten had niemand te veel gedronken. Wel werden er bekeuringen uitgeschreven voor diverse technische gebreken aan voertuigen en feiten als het niet handsfree bellen.

De belastingdienst heeft 22.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Er werden zes auto’s in beslag genomen en afgesleept. Verder werd formeel beslag gelegd op twintig auto’s. De eigenaren krijgen de gelegenheid om binnen een bepaalde termijn de vordering te betalen.Ander nieuws