Header image

Educatieve tentoonstelling bij Stadsmuseum Doetinchem

DOETINCHEM - Ook in 2014 houdt het Stadsmuseum Doetinchem weer een educatieve tentoonstelling voor de basischolen uit de regio. Het thema is deze keer het ontstaan van de stad Doetinchem. De tentoonstelling is getiteld: 'Van Steedje naar Stad' en start bij de prehistorie om te eindigen bij de moderne tijd. Leerlingen gaan in groepjes met een opdrachtenboekje langs 5 thema's. Leerkrachten kunnen hun klassen nog tot 1 maart opgeven voor een rondleiding, via info@stadsmuseumdoetinchem.nl en kijken voor meer informatie of een aanmeldformulier op www.stadsmuseumdoetinchem.nl. De tentoonstelling zal zijn van 4 april tot en met 1 juni 2014.

'Van Steedje naar Stad' vertelt over het ontstaan van de stad Doetinchem en is afgestemd op de leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Er worden verschillen perioden uit de geschiedenis belicht. De tentoonstelling is opgebouwd in 5 thema’s, te weten: Prehistorie en vroegere volkeren tot ongeveer 800, Ontstaan van de stad, Bewoners en het leven in de stad, Ontwikkeling industrie, onderwijs en vervoer van ca. 1800-1950, Moderne tijd ontwikkelingen na 1950. De leerlingen worden in vijf groepjes opgedeeld en doorlopen de tentoonstelling met een boekje met vragen en opdrachten. De rondleiding zal ca. 1½ uur in beslag nemen. De kosten bedragen € 2,00 per leerling (incl. opdrachtenboekje). Begeleiders zijn gratis.

Op de tentoonstelling komen de leerlingen bij elke onderwerpen verschillende voorwerpen tegen. Zo zijn er bij de prehistorie archeologische vondsten, zoals scherven van potten en pijlpunten. Wordt bij het ontstaan van de stad onder andere gekeken naar de verschillende schrijfwijzen van de naam Doetinchem en de bouw van de stadsmuur en komt bij bewoners en leven in de stad aan bod wat er verkocht wordt op een middelweuse markt en welke kleding er werd gedragen. De tentoonstelling en het opdrachtenboekje zijn samengesteld door vrijwilligers van de educatiewerkgroep van het Stadsmuseum Doetinchem.

Voor meer informatie:

Stadsmuseum Doetinchem Burgemeester van Nispenstraat 2 7001 BS Doetinchem 0314-335557 info@stadsmuseumdoetinchem.nl www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uurAnder nieuws