Header image

Fraudehelpdesk met Hans Kazan in Doetinchem

DOETINCHEM - De Fraudehelpdesk (FHD) geeft zaterdag 28 juni in Doetinchem voorlichting over de werkwijze van oplichters. Bovendien zal goochelaar, illusionist en presentator Hans Kazan het publiek vermaken met een speciaal ingerichte Fraudebus. De FHD wil tevens slachtoffers van fraude de helpende hand reiken. Hans Kazan laat zien hoe onschuldige oplichting – zoals goochelen en illusionisme - en keiharde fraude zich tot elkaar verhouden. Bezoekers van de Fraudebus kunnen in de documentairefilm Misdaad zonder bloed zien hoe sommige oplichtingspraktijken in hun werk gaan. Ook draait de FHD een aantal korte videofilms en –animaties over afzonderlijke fraudevormen.

Medewerkers van de Fraudehelpdesk zijn aanwezig om individuele ervaringen van inwoners van Boxtel en omgeving onder vier ogen te bespreken en hen zo adequaat mogelijk te adviseren en te helpen. Iedere bezoeker ontvangt het vorig jaar verschenen boekje In de klauwen van de oplichter. De Fraudebus staat de laatste zaterdag van juni van 11 tot 16 uur op het marktplein bij het gemeentehuis. Hans Kazan is vanaf 13.30 uur aanwezig.

De Fraudehelpdesk is in 2011 opgericht door de minister van Justitie. Doel is om de bevolking bewust te maken van de gevaren van fraude, met name op het internet. De meeste mensen denken dat zij nooit kunnen worden opgelicht, totdat het hen overkomt. Ook probeert de FHD slachtoffers zoveel mogelijk te helpen, omdat de politie en andere overheidsdiensten het nogal eens laten afweten.

Hans Kazan maakte als goochelaar naam als opvolger van de legendarische Fred Kaps. In de jaren negentig en begin van deze eeuw had hij zijn eigen televisieprogramma’s bij de TROS (Prijzenslag) en RTL 4.Ander nieuws