Header image

Slim starten als zelfstandig zorgprofessional

DOETINCHEM - Meer maatwerk bieden, flexibel inspringen op de vraag: dat is wat zowel zorgvragenden, gemeenten als zorgaanbieders in toenemende mate willen. ZZP-ers die in de zorg werkzaam zijn bieden uitkomst, maar dat zijn er in de Achterhoek nog veel te weinig. Daar liggen kansen voor verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders die de stap naar zelfstandigheid willen maken.

De Kamer van Koophandel en het Achterhoek 2020-project Pr8werk houden daarom op 10 december de bijeenkomst Ik Start Smart in de Zorg. Op het programma staan informatieve inleidingen van Pr8Werk, ZZP Nederland en het KvK-initiatief Ik Start Smart, waarin wordt verteld wat er bij komt kijken om als zorgprofessional aan de slag te gaan als ZZP-er.

De vraag bij patiënten om maatwerk neemt toe: ze willen zelf kunnen bepalen wie er komt, op welk tijdstip van de dag. Zorgprofessionals willen weer hun vak kunnen uitoefenen op de manier zoals zij dat zelf graag willen: met aandacht voor de patiënt. En dat voor een kostprijs die gemiddeld 30 procent lager ligt en een veel lager ziekteverzuim. Vanwege de bezuinigingen zullen de zorgaanbieders activiteiten afstoten, waar wel vraag naar zal blijven. De gemeenten zullen voor het uitvoeren van WMO en het faciliteren van particuliere initiatieven ook toenemend gebruik maken van zelfstandige zorgprofessionals.

Een gemeente als Den Bosch loopt daar in voorop. Daar is al een pilot waarbij 20 procent van het budget is toegewezen aan zorg-ZZP-ers. Zij werken samen in een coöperatie, om vindbaarheid, continuïteit en kwaliteit te kunnen waarborgen. Pr8werk is ook van plan om op korte termijn zo’n coöperatie in de Achterhoek te initiëren. Pr8werk werkt hierin samen met ZZP Nederland, die ervaring mee heeft in andere regio’s.

Datum: 10 december 2013 met inloop vanaf 13.30 en borrel na afloop tot 16.30 uur Locatie: Graafschap College, Maria Montessoristraat 3 te DoetinchemAnder nieuws