Header image

Twee nieuwe filmavonden in het Openbaar Vervoer Museum

DOETINCHEM - Op dinsdag 18 februari en maandag 24 februari kunnen liefhebbers van treinen weer genieten van twee nieuwe filmavonden in het Openbaar Vervoermuseum aan de Stationsstraat 50 te Doetinchem. De film start om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Voor de pauze wordt een film gedraaid met autenthieke beelden van het locomotievendepot Rheine, één van de laatste grote werkplaatsen van de Deutsche Bundesbahn. Met beelden van enorme stoomlocomotieven, de zogenaamde Jumbo's van het type 043 die zowel personentreinen als zware goederentreinen voorttrokken.

Het stoomtijdperk in Duitsland eindigde in de loop van 1977. De werkplaats Rheine is nog in gebruik voor de restauratie van de locs die dienst doen bij toeristische stoomtrein organisaties. Daarnaast zijn er diverse stoomtreinen te zien die voortrazen op het traject Emstland, in de periode van 1964 tot 1977.

Na de pauze volgt er een film pver de smalspoorbaan van de Furka Ober Alp. De tocht begint in Disentis en kruipt omhoog naar het station Ober Alp, op ruim 2000 meter hoogte. Een korte aftakking van Andermat naar Göschenen in het Gotthardtraject wordt ook bereden. Daarna baant de trein zich door de sneeuw via het Furka traject naar Brig.

De prijs per filmavond is 2,50 per persoon. Telefonisch reserveren: 0314-395106 of stuur een mail naar: info@ovm-doetinchem.nl. Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen.Ander nieuws