Header image

Tweede plek op landelijke actielijst Serious Request

DOETINCHEM – De Achterhoekse actie 'Elfstedenrun' voor Serious Request staat op de 2e plek van landelijke acties, die dezer dagen geld inzamelen voor het Rode Kruis. Op dit moment heeft de Achterhoek al ruim 17.000 euro bijeengebracht voor het goede doel van de bekende landelijke actie. Ruim 50 Achterhoekers rennen op 21 en 22 december 2013 binnen 24 uur de originele route van de Friese Elfstedentocht. Het thema van Serious Request 2013 is ‘de Stille Ramp”: diarree. Jaarlijks sterven 800.000 kinderen aan uitdroging, als gevolg van diarree. 2.200 Kinderen per dag. Het Rode Kruis redt levens door onder andere te zorgen voor schoon drinkwater, voldoende medicijnen en de aanleg van sanitaire voorzieningen. Daar is veel geld voor nodig. Achterhoekse deelnemers zetten zich daar graag voor in.

In de periode van 18 tot en met 24 december 2013 staat het Glazen Huis van 3FM in Leeuwarden. In estafettevorm zullen teams deze ‘barre tocht’ (230 kilometer) binnen een tijdsbestek van 24 uur in estafettevorm volbrengen. Op zaterdag 21 december 2013 klinkt het startschot op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het streven is om 24 uur later op diezelfde plek bij het Glazen Huis een mooie cheque te kunnen overhandigen.

Hardlopen voor een goed doel is niet nieuw. De Elfstedentocht hardlopen hartje winter daarentegen, is een grote uitdaging. Vijftig jaar nadat Reinier Paping de ‘barre tocht’ op de schaats volbracht, gaan de Achterhoekers deze sportieve uitdaging lopend aan. De tocht is een initiatief van BAX Advocaten Belastingkundigen. Dit kantoor zet zich al langer op een sportieve manier in voor goede doelen. Zo hield BAX enkele jaren achtereen de BAX Gehandicaptensportdag, waarbij uiteindelijk ruim € 25.000,- is opgehaald voor het Fonds Gehandicaptensport.

Ook in de komende jaren blijft BAX zich inzetten voor de goede zaak. Vanuit die gedachte is eerder dit jaar de Stichting BAX2Give opgericht, met als inzet het ondersteunen en organiseren van allerhande (sportieve) activiteiten, ten behoeve van verschillende goede doelen.

Dit jaar heeft BAX2Give dus gekozen voor het ondersteunen van de actie van 3FM Serious Request voor het Rode Kruis. Wilt u deze actie steunen, of meer informatie over het goede doel of de actie, mail dan naar bax2give@baxadvocaten.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.BAX2Give.nlAnder nieuws