Header image

1e Midwinterhoornwandeling Zieuwent. Groot succes.

ZIEUWENT - Er kwamen zondag 1 december 2013 ongeveer 350 wandelaars naar Zieuwent om de eerste Midwinterhoornwandeling in Zieuwent mee te maken. Dat was ver boven ieders verwachting. Organisator Oudheidkundige Vereniging Zuwent heeft de wandelaars een prachtige dag bezorgd en meteen het dorp Zieuwent en de kerkepaden kunnen promoten.

Het Witte Paard bood iedereen een gratis kop koffie aan en dat was welkom op deze kille maar zonnige zondagmorgen. Het was meteen gezellig. De zaal vulde zich en de rij wandelaars groeide en de lange linten wandelaars waren al snel onderweg op de 6 – 8.5 en 13 km routes. Bij terugkomst waren de wandelaars enthousiast over de route en ook over wat er onderweg te zien en te beleven was. Vol lof waren ze dat Rikie en Harry Ponds de route van grote pijlen hadden voorzien, zodat men tijd en aandacht had om te genieten van het landschap zonder steeds de papieren routebeschrijving te hoeven gebruiken.

Op de route toonden de Zieuwentse Joke & Antoon Mokkink hoe ze mosterd en touw maken. Riek Schutten liet zien hoe ze stipwerk maakt en Laurens Wopereis maakte van een blok hout een prachtige midwinterhoorn. Om 14:00 uur mochten we bij Aladna FM / Gelre FM live in de radio uitzending iets vertellen over onze eerste midwinterhoornwandeling en de midwinterhoornblazers konden het midwinterhoornseizoen open blazen. Via een mobiele telefoon kwamen ze rechtstreeks in de uitzending. Laurens Wopereis en de 10 jarige Naomi Koeslag bliezen om beurten de oeroude klanken over het Zieuwentse centrum en bezorgden omstanders kippenvel en ontroering. De midwinterhoorn van Naomi is even lang als zijzelf en het koste dit kleine meisje veel kracht om mooi geluid uit haar midwinterhoorn te halen.

Bennie Venderbosch begon om 13:00 uur met rondleidingen in de St. Werenfriduskerk en elk uur waren er vele wandelaars die de rondleiding bezochten. Bij het Kevelder toonden Harry Spekschoor en Edy Riewald foto’s van “Zuwent in winterse sfeer” en waren er oude gebiedskaarten en foto’s van Zieuwent te zien.

De gastvrijheid en het gratis kopje koffie van Het Witte Paard werd zo gewaardeerd, dat veel wandelaars na afloop terugkwamen om te genieten van één van de 4 heerlijke soepen met stokbrood. Het leek af en toe net een reünie omdat veel Zieuwentse mensen elkaar na jaren voor het eerst weer terug zagen. Het voornemen is om volgend jaar op zondag 30 november 2014 opnieuw een midwinterhoornwandeling in Zieuwent te organiseren en de Midwinterhoorngroep Lievelde is al geboekt. Oudheidkundige Vereniging Zuwent en Zieuwent zijn een jaarlijks terugkerend evenement rijker.

Met dank aan onze leden en alle andere helpers, Lucia Beerten (organisatie).Ander nieuws