Header image

Alzheimer Café Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Woensdagavond 26 februari is er weer een Alzheimer Café in Lichtenvoorde. Het Alzheimer Café wordt gehouden in de recreatiezaal van het woonzorgcentrum Careaz Antoniushove,Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en bent U van harte welkom. Het programma start om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis evenals de koffie en de thee. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.Aanmelding vooraf is niet nodig.

Het thema is : “Als opname in zicht komt ”. Het is voor familie van mensen met dementie vaak niet gemakkelijk wanneer duidelijk wordt dat opname in een verpleeghuis of verhuizing naar een kleinschalige woonvorm niet langer uit te stellen is. Soms wordt dit versterkt door degene met dementie.Hoe hiermee om te gaan en zijn er dingen die kunnen helpen om deze weerstand te verminderen? En wat als er toch sprake is van een onhoudbare situatie? Tijdens deze avond staan dit soort vragen centraal en zal de heer Frans van Megen, manager Ouderen bij GGNet over dit onderwerp het een en ander vertellen en toelichten. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen n.a.v. het onderwerp maar ook andere vragen die u bezig houden. U bent van harte welkom.

Wat gebeurt er Elke vierde woensdag van de maand vindt er een Alzheimercafé plaats in Lichtenvoorde. Het Alzheimercafé Lichtenvoorde is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer. Zie voor meer informatie de website:www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of bel met de Alzheimer telefoon van Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek : 06- 13514411. Het Alzheimercafé Lichtenvoorde is bedoeld voor mensen uit de gemeenten Oost Gelre, Aalten, Winterswijk en Dinxperlo. Maar ook zeker voor iedereen buiten deze gemeenten die interesse hebben in het onderwerp.Ander nieuws