Header image

Bijeenkomst zorgen voor een ander en voor jezelf in Lievelde

LIEVELDE - Op 13 maart a.s. wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Oost Gelre een informatiemiddag gehouden over zorgen voor de ander, maar ook voor jezelf. De bijeenkomst wordt van 13.30 – 16.00 uur gehouden in Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde.

Als u voor een zieke, dementerende of gehandicapte in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt.

Mantelzorger worden daar kies je niet voor, het komt ineens op je pad. Ineens verandert je leven en krijg je te maken met de zorg voor een ander. Hoe ga je daar vervolgens mee om? Waar loop je tegen aan? Welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er? Samen met de mantelzorgconsulent kijkt u deze middag naar uw eigen zorgsituatie. Zij geeft advies en tips hoe u een balans kunt vinden tussen het zorgen voor de ander én het zorgen voor uzelf. Daarnaast is er gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen of informatie uit te wisselen en aan het einde van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om persoonlijk iets met de mantelzorgconsulent te bespreken.

De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel is opgave gewenst, dit kan tot 10 maart door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde en is een initiatief van de VIT-hulp bij mantelzorg. Voor meer informatie bel VIT (0544) 82 00 00 of kijk op www.vithulpbijmantelzorg.nlAnder nieuws