Header image

Carnavalsoptocht Harreveld echte aanrader

HARREVELD - De Zandbieters uit Harreveld organiseert zondag 2 maart haar grote carnavalsoptocht. Negen wijken werken al weken aan drie onderdelen, waaronder een kindergroep. Neem daarbij de individuele groepen en een boeiende gezellige optocht is een feit.

Dus als er nog niets gepland is deze middag, dan is een bezoek aan de Harreveldse optocht zeker een aanrader. Om 14.30 uur zal vanaf de Kerkstraat de optocht beginnen en door de straten van Harreveld trekken. Vanaf 18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats bij zaal “de Boer”. Prins Rudy en prinses Margreth sluiten met hun gevolg de optocht af op de prinsenwagen. Ze nodigen alle aanwezigen uit om er een mooi feest van te maken, getuige hun leus “Wi-j maakt er een mooi feest van en nao afloop drinke wi-j der nog ene met de jas an.” Tijdens het Frühshoppen zal om 12.11 uur bij zaal “de Boer” het ‘Kruuksken van verdienste’ worden uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Harreveldse gemeenschap. Altijd weer een bijzonder en soms ook emotioneel moment binnen de carnavalsdagen.

De Teenageparty op vrijdagavond blijkt al jaren een trekpleister voor de jeugd in Oost-Gelre. Speciaal voor groep 8 van de basischool en de scholieren tot 16 jaar is er deze avond een drive-in show met “DJeroen”. Zaterdagavond vindt vanaf 20.11 uur de buutavond plaats voor de 50 plussers. Zij kunnen voorafgaand aan deze avond gezamenlijk naar de carnavalsmis in de St. Agatha kerk. Na de optocht en het Frühshoppen is het op maandagavond de beurt aan Martin Wassink voor “Martins Aovend”. En dan wordt de carnavalsweek afgesloten met Slagerij Wolters tijdens het Slotbal. Om 24.00 uur zullen prins Rudy en prinses Margreth de vlag strijken samen met de raad van elf, het bestuur en alle aanwezigen en dan waarschijnlijk….. nog ene met de jas an.

Voor het volledige programma vanaf woensdag 26 februari zie www.zandbieters.nl.Ander nieuws