Header image

Coureur Stef Dusseldorp gaat voor dubbel succes

LICHTENVOORDE - Stef Dusseldorp racet dit seizoen bij het kampioensteam HTP Motorsport in een Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Met de Duitse formatie onder leiding van Norbert Brückner aast de endurance specialist uit Lichtenvoorde op nieuwe successen in zowel de Blancpain Endurance Series als de Blancpain Sprint Series.

Stef Dusseldorp (24) was toe aan de volgende stap in zijn carrière nadat Hexis Racing haar activiteiten beëindigde. Het team waar de snelle Nederlander drie seizoenen onder contract stond. Hier veroverde hij ondermeer het vicekampioenschap in het FIA GT1 en de Baku World Challenge won. “Voor 2014 had ik twee wensen: kunnen strijden om de winst en zoveel mogelijk wedstrijden rijden”, legt Stef uit.

Na een eerste gesprek op de Nürburgring en een gastrace bij HTP Motorsport tijdens de FIA GT Series op Navarra, kwam alles in een stroomversnelling terecht. Stef: “Bij HTP Motorsport worden beide wensen waarheid. Ik ben ontzettend blij en vereerd voor het kampioensteam te mogen rijden.”

HTP Motorsport legde afgelopen seizoen zowel beslag op het teamkampioenschap als de rijderstitels in de FIA GT-series (Pro-Am categorie). Het team won bovendien de 24 uur van Spa-Francorchamps en bezorgde Mercedes-Benz zo de eerste zege in deze klassieker sinds 1964. “Het is natuurlijk mijn ambitie om Mercedes-Benz en het team aan nog meer successen te helpen. Die kansen zullen komen, want HTP Motorsport en de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 hebben zich bewezen als een winnende combinatie”, aldus Stef.

Teamchef Norbert Brückner kijkt ook uit naar de intensieve samenwerking met de lange Nederlander. “Ik heb de carrière van Stef gevolgd sinds de Formule 3. Met zijn successen in het WK voor GT’s en zijn gastrace voor ons in Spanje, bevestigde Stef de man te zijn voor ons team. We zijn erg blij hem te mogen verwelkomen bij HTP Motorsport. Wij zijn ervan overtuigd dat Stef ons gaat helpen bij het realiseren van onze doelen”, zo verklaart Brückner enthousiast.

De snelle Nederlander rijdt een dubbel programma: vijf wedstrijden in de Blancpain Endurance Series en zeven optredens in de Blancpain Sprint Series. “Ik heb een prachtig seizoen voor de boeg. Het is fantastisch om te mogen starten in een klassieker als de 24 uur van Francorchamps. Ik vind het bovendien geweldig om weer te mogen racen op Circuit Park Zandvoort, want daar liggen ook mijn race roots", vertelt Stef tot slot.

131tknh3b

Ander nieuws