Header image

Dynamische levende kerststal Wentholtpark Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Het stralende middelpunt van de kerstsfeer in de Achterhoek. Naast de koopzondag, lange kerstwandelingen en “winkels in concert” vindt hier óók op 22 december de tweede editie van een grootse dynamische levende kerststal met gezinswandelroute (+/- 900 meter) plaats. Hét ideale verlengstuk van uw middagje shoppen, of gewoon als bezoekje gezellig met uw hele gezin.

De met kaarsen verlichte wandelroute leidt langs midwinterhoorns, vuurkorven, schaapsherder, bokkenkar, koor, ijssculpturen en husky sleeën uiteindelijk naar de kerststal. Ook een “herberg” is aanwezig waar u kunt genieten van een drankje. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Voor hen zijn er marshmallows verkrijgbaar om te verwarmen bij één van de vele vuurkorven.

Een unieke nieuwe beleving van een levende kerststal: Geen statisch geheel, maar dynamisch met continu improviserende acteurs van Advendo Lichtenvoorde (toneelvereniging) die u meenemen in de gebeurtenissen in en rond de stal. Uiteraard zijn de bijbehorende dieren aanwezig.

Het begin van de schitterende lichtjesroute door het Wentholtpark ligt in het centrum van Lichtenvoorde, nabij de markt. Eenmaal aangekomen in het park wordt u verwelkomd door de eerste midwinterhoorns. Volgt u daarna de honderden kaarsjes, dan wandelt u bij de galmen van de midwinterhoorns langs het gevoelige gezang van het koortje richting de kerststal. Toegang tot het park en de kerststal is geheel gratis!

Het initiatief voor dit evenement is genomen door de Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde, die in het openbare Wentholtpark ook de dierenweiden met vrijwilligers beheert. Met een zeer klein budget en de medewerking van lokale en regionale verenigingen is dit grootse, professionele en sfeervolle evenement ik korte tijd opgezet. De Stichting bewijst hiermee dat de Achterhoeker tot veel in staat is en dat het noaberschap in Lichtenvoorde en omgeving nog hoog in het vaandel staat. Passie voor plezier!

Beleef deze unieke ervaring en entourage! De organisatie ziet u graag op 22 december in het Wentholtpark in Lichtenvoorde.

Tijden: 14.30 - 17.30 uur en 18.00 – 21.00 uur (“herberg” blijft tussendoor open) Toegang: Gratis Parkeren: Gratis

Parkeren in Lichtenvoorde is altijd gratis, dus ook deze dag. Voor de levende kerststal kunt u gebruik maken van de parkeerplaatsen bij de sporthal, de Koemstraat en Nieuwmarkt. Volgt u hiervoor de P-route en de borden P-Nieuwmarkt of P-sportcomplex (P2 en P4). Openbaar vervoer: buslijn 72 rijdt van en naar station Groenlo-Lichtenvoorde (Lievelde) en stopt in het Wentholtpark.

Info: www.wentholtpark.nl.

Ook is actuele informatie te volgen via: twitter @Wentholtpark www.facebook.com/WentholtparkAnder nieuws