Header image

Haarwerksalon André knipt met lef

LICHTENVOORDE - Is haarwerk aanmeten minder uitdagend dan het kappersvak? “Juist niet’’, vinden André Doppen en zijn vrouw Gonnie. Deze ervaren kappers verruilden een paar jaar geleden hun kapperszaak voor een haarwerksalon. Sindsdien voeren ze het vak professioneel en met veel plezier uit, en werken volgens de laatste modetrends. Ook is hun salon gecertificeerd door brancheorganisatie ANKO. Dit betekent dat klanten voor vergoeding in aanmerking komen.

De zaak van André en Gonnie ligt aan het Rembrandplein 6 in Lichtenvoorde. De pasruimte is gezellig en huiselijk ingericht. In deze rustige omgeving is privacy gegarandeerd. “Die privacy is belangrijk”, vertelt Gonnie, “want veel van onze cliënten bevinden zich in een emotionele fase. Haarverlies kan van nature ontstaan of het wordt veroorzaakt door een ziekte of behandeling. Vooral vrouwen voelen zich onzeker bij het dunner worden van hun haar. Daarom is het prettig dat zij in alle rust met ons kunnen praten over oplossingen.”

Een pruik kan nooit hetzelfde zijn als het eigen haar. Om het ‘andere haar’ aan te passen aan het gezicht, zet André er altijd de schaar in. André: “Een pruik zo uit de doos is niet mooi. Ik maak het model altijd passend bij het gezicht. Voor zo’n knipbeurt is zelfvertrouwen nodig. Want wat eraf is, is eraf. Die durf om te knippen, heb ik gewoon in de vingers.” Hij vervolgt: “Bij ons in de haarsalon wordt gehuild en gelachen. Toch gaat iedereen met een goed en zelfverzekerder gevoel naar buiten. Het is fijn dat wij een rol mogen spelen in dit proces.”

Gonnie Doppen: “Veel mensen denken dat een pruik of haarstuk direct opvalt. Dat is al lang niet meer zo. Een goed aangemeten pruik of haarwerk van synthetisch materiaal of van echt haar voelt vertrouwd.”

Tijdens een eerste vrijblijvende kennismaking vertelt het kappersechtpaar alles over het haarwerk. Dat doen ze persoonlijk, vakkundig en eerlijk. En ze nemen er alle tijd voor. Mensen kunnen direct modellen uit de standaardcollectie passen. De salon biedt een actuele collectie volgens de laatste modetrends. Is het gewenste model niet op voorraad? Dan worden gewenste modellen besteld. En dat alles zonder verplichtingen.

“Bij het volgen van een chemokuur is vooraf niet precies te voorspellen of iemand met haarverlies te maken gaat krijgen”, legt André uit. “Toch adviseren wij om tijdig op zoek te gaan naar de haarbedekking die bij de persoon past. Als iemand het haarwerk niet nodig heeft, kan de reservering kosteloos geannuleerd worden.” Haarwerksalon André is gevestigd aan het Rembrandplein 6 in Lichtenvoorde, tel. 06 33894941, e-mail info@haarwerksalonandre.nl. De moderne website biedt veel nuttige informatie. www.haarwerksalonandré.nlAnder nieuws