Header image

Hippisch evenement op terrein Brouwhuizen

GROENLO – Op de historische grond van de voormalige bierbrouwerij in Groenlo wordt op 21 en 22 juni, noem het traditiegetrouw, wederom een bijzonder paardensportevenement gehouden. Het evenement betreft een springwedstrijd voor paarden en pony’s alsmede de inmiddels furore makende 40+ springwedstrijd voor de wat rijpere jeugd uit zowel binnen- als buitenland.

Onder auspiciën van de KNHS, de Koninklijk Nederlandse Hippische Sportfederatie wordt op zaterdag gestart met een springwedstrijd voor pony’s in de klassen BB t/m Z. Deze jeugdige ruiters zullen, allen in hun eigen klasse van klein naar groot, een sportieve strijd aangaan om de prijzen in de wacht te slepen.

Op zaterdag in de namiddag begint de springwedstrijd voor senioren, de welbekende 40+ wedstrijd, onderdeel van een competitie, georganiseerd door de seniorenclub Achterhoek. Dit is een geweldig sportief spektakel waarin de 40-plusser laat zien te beschikken over een enorme vechtersmentaliteit en een zeer goede rijvaardigheid, opgedaan door de vele jaren rijervaring.

Op zondag zullen de paarden hun opwachting maken in de klassen BB t/m ZZ, eveneens weer onder auspiciën van de KNHS. Dit betreft de laatste van 3 selectiewedstrijden voor springruiters om zich te kunnen kwalificeren voor de regionale kampioenschappen, met uiteindelijk als doel het bereiken van de Nederlandse kampioenschappen. Beide concoursdagen beginnen om 10.00 uur.

De voorzitter van de organiserende verenigingen L.R. de Vestingruiters en de Grolse Ponyclub, de heer Gerry Klein Gunnewiek,verwacht desgevraagd een groot aantal ruiters en belangstellenden. “Het belooft een prachtig sportief evenement te worden op een uitzonderlijk mooie locatie”, aldus Gerry. Er is een strodorp, met een tent voor een hapje en een drankje en een springkussen voor de kinderen. Entree en parkeren zijn gratis. Kinderen die geïnteresseerd zijn in de ponysport kunnen een afspraak maken bij een van de bestuursleden voor een gratis proefles, ook als je niet in het bezit bent van een eigen pony.Ander nieuws