Header image

Spectaculaire verfilming ‘Koning van Katoren’ in Den Diek

LICHTENVOORDE - 'Koning van Katoren' is te zien op het witte doek van het Filmhuis in Lichtenvoorde op woensdag 19 februari om 14.00 uur op het vertrouwde adres in Den Diek, Dijkstraat 30.

Wie kent het boek van schrijver Jan Terlouw niet: 'Koning van Katoren'? Na de musicalvertolking is er nu ook de gelijknamige film. Deze is losjes gebaseerd op het boek, wat wil zeggen dat er een eigentijdse draai aan is gegeven in een vrije interpretatie.

Dat levert een aantrekkelijke mix op van romantiek tussen de jeugdige hoofdpersonen, doorspekt met spectaculaire actiescènes en de nodige spanning. Kortom, een film voor het hele gezin.

Voor wie het verhaal niet kent...De oude koning van Katoren is stervende en vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat de ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren. Zeventien jaar later stelt deze jongeman de vraag die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten om de jonge lastpost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Onderweg ontmoet hij de ambitieuze journalistiekstudente Kim.

In de hoofdrollen: Mingus Dagelet (Stach) en Abbey Hoes (Kim), al eerder samen te zien in de film 'Razend'. Regisseur: Ben Sombogaart.

Nederlandse avonturen- en familiefilm uit 2012, speelduur 120 minuten. Reserveren via de website: www.hetdoek.nlAnder nieuws